lørdag 12. oktober 2024

USA og valget

Jeg har  akkurat sittet å sett på situasjonen i det amerikanske presidentvalget mellom Trump og Kamala Harris  og det skremmer meg å se hvor blinde den amerikanske befolkningen er.

For meg så virker de som noe av det mest godtroende  og naive folket i den vestlige verden.

I østen er de jo vant med diktatoriske ledere og de er ikke vant til noe annet, men i USA burde folk være såpass opplyste at de kunne se hva Trump står for.

Er det "hillbilly" syndromet som styrer folket, eller det bare mangel på kunnskaper om det som skjer i det samfunnet de lever i, eller er det en måte å distansere seg fra samfunnsmessige problemer som gjør at de er så trangsynte.

Trump driver jo bare å slenger dritt og sprer om seg med hat uttallelser og det amerikanske folket synes å svelge rått det han slenger ut av hat og negativitet.

Hvorfor jeg er så opptatt av hva som skjer USA er fordi resultatet av valget kan få store konsekvenser for oss i lille Norge.

Hvis Trump sørger for å få USA ut av NATO, så risikerer vi at han stopper all form for støtte til Ukraina og istedet støtter Putin og jeg stoler like lite på Trump som jeg vil stole på Putin.


Kall meg gjerne naiv og dum, men jeg er ikke alene med slike tanker og det er ingenting som overasker når det gjelder hverken Trump eller de som støtter ham og når han slenger ut de verste løgnene og sprer hat mot alt og alle som ikke er født i USA, så hyller de ham og gir ham full applaus og skjønner tydeligvis  ikke at dette ikke bare berører dem selv, men også hele den vestlige verden.


 For å kommentere, klikk på "Ingen kommentarer"

------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar