tirsdag 30. juli 2024

Demokratiets verste fiende...

Du skal ikke ha andre guder enn meg!


 Demokratiet er sin egen verste fiende og gjør at folk som Donald Trump har muligheten til å bli president.

Nå har den amerikanske befolkningen hatt ham som president i en periode, så de burde ha lært, men republikanerne går på igjen for å få ham valgt, på tross av all galskapen som han klarer å få igang.

Jeg har ingen forutsetning for å bedømme hvilket parti som ville være best for USA, men etter det man har sett og hørt angående Trumps handlinger, så må jo det amerikanske folket være fullstendig hjernevasket, hvis det er en slik person de vil ha som president.

Vel, som jeg skrev innledningsvis - Demokratiet er sin egen verste fiende.

-----

For å kommentere, trykk på teksten

"ingen kommentarer"

-----

Amerikansk valgkamp....

Jeg har akkurat hørt på Donald Trump tale i valgkampen om å bli president og jeg er lykkelig over å være en norsk statsborger som bor i Norge.

Det Trump driver med er ren forsøpling av hele spillet om å bli president og det er den verste form for skittkasting jeg har hørt fra en politiker.

Jeg ser på Donald Trump som rent politisk søppel og forstår ikke at den amerikanske befolkningen godtar denslags form for argumentering.

Jeg har aldri vært fascinert av den amerikanske kulturen, bortsett fra den ekte kulturen som urbefolkningen står for og musikk kulturen som har sine røtter i den fargede del av befolkningen og som er bakgrunnen for det som idag er den poppmusikken som er gjeldene nå og har egentlig vært ledende siden den fargede delen av befolkningen brakte den med seg.

Jeg forakter alt hva Donald Trump står for og han er ikke et menneske som bør være i en lederstilling - hverken som president eller i en hvilken som helst annen sammenheng, da han har en total mangel på respekt for andre enn seg selv og jeg sammenligner ham med den Nordkoreanske presidenten - Kim jung-un.



-----

Irland - mitt andre hjemland!


Vi har vel alle et favoritt sted hvor vi gjerne skulle ha oppholdt oss i deler av livet og jeg har alltid hatt en fascinasjon for Irland og et ønske om å komme dit.

Den Irske historien og den keltiske kulturen har vært mye i tankene uten at jeg egentlig har vært så veldig bevisst på det, men det har vært der og var også årsaken til at jeg leste mye historie og romaner fra/om Irland med litt historisk sjanger.
 
I en bok om "British Islands" fant jeg et bilde av et borgslott i Irland, som jeg ble fascinert av og malte et bilde av det basert på det fotografiet i boken.

Dette var senere noe som irriterte meg, at jeg hadde malt etter en annens foto, så jeg besluttet å finne ut hvor dette var og hva borgen het, og navnet var Dunguaire Castle og lå innerst i Galway bay ved den sydlige bredden.

Det ble til at jeg måtte dra dit og ta egne fotos av slottet/borgen og så ble gjort.

Bilde nr.1 ble det første jeg tok og det ble fotografert så nær opp til bildet som jeg hadde malt, som jeg klarte å få det til.

Senere har jeg tatt sikkert flere hundre bilder av Dunguaire Castle.



Det regnes som Irlands mest fotograferte slott og har forøvrig vært kjendt for i en periode å ha vært et samlingssted for diktere og kunstnere i Irland med mange kjendte og f.eks dikteren W.B.Yates og George Bernard Shaw var mye der sammen med en gruppe som gikk under betegnelsen "Celtic revival".

 

Hver dag i hele sommer/turistsesongen blir det arrangert en "Banquet" for turister, et veldig populert arrangement og ofte blir det avholdt to banquets pr. dag/kveld.



Et lite glimt fra bankettsalen som egentlig er dobbelt så stor.

Her blir det også presentert et tablå over slottets historie på en liten scene, av lokale skuespillere.

Bildet under viser en scene fra slottets historie.




Slottets dagligstue/oppholdsrom.

Slottet var i periode eiet av Lady Amthill, som også fikk igangsatt restaurering av slottet og hun bodde der i mange år.


Et glimt fra spisestuen.


Vel dette var bare et glimt fra årsaken til at jeg begynte å reise til Irland og det ble til sammen 7 turer på ca. 12-14 dager for hver tur.

'

Før den første turen surfet jeg litt rundt på nettet for å finne ut mest mulig om Kinvara og omegn og i bygningen på bildet over ser vi min "stam pub" i Kinvara, som jeg fant på nettet og der havnet jeg første kvelden.

Navnet Kinvara er egentlig den daglige skrivemåten, men på ekte irish (gaelic) skrives det Cinn Mhara, som betyr "Head of the sea".


Dunguaire Castle by night.

Jeg skal prøve å legge ut bilder og tekst fra noen av turene - (i alt 7) etter hvert som jeg får ånden over meg.

-----
For å kommentere, trykk på teksten 
"Ingen kommentarer"




mandag 29. juli 2024

Det amerikanske valget....



Det amerikanske folket må være verdens mest naive folkeslag, som fremdeles vurderer Donald Trump som president igjen.

Alt det som er gravd fram av snusk rundt den skapningen burde være et krystalklart tegn på at han ikke burde bli vurdert som president.

Forøvrig ser jeg på amerikanerne som det mest dobbelt-moralske folket, så det forundrer meg ikke om han blir  valgt igjen.

Vel, det er jo et problem som jeg ikke behøver å tenke på, men det drar fram noen tanker.

I Norge har vi et navn på slike som bare prater med store bokstaver og bare har ett mål - å fremheve seg selv.

"Gapatrost"


Et gammelt visdomsord:

" Tomme tønner romler mest."

-----

lørdag 27. juli 2024

Kim jung-un

Nord Korea driver å sender balonger fyllt med søppel over til Sør Korea.

Pr. nå så er det også en stor oppstandelse i Nord Korea mot den måten han behandler sin egen befolkning.på og all fatttigdommen som er hverdagen til Nord Koreanerne.

Forøvrig så ser han ut som et forvokst baby og det er vel kanskje det samme med hjerneaktiviteten han leker krig med det virkelige liv.



 "Babyface"

------
For å kommentere, trykk på teksten
"Ingen kommentarer"

søndag 21. juli 2024

Donald Trump!





Det var jo stor usikkerhet angående om Trump ville fortsette å støtte Ukraina med våpen og om han ville gi full støtte til NATO hvis han ble valgt igjen

For mange av oss framstår Trump som en tulling og bløffmaker

Mange mener at Joe Biden er for gammel, men Biden er ikke en som reagerer på impuls slik  vi opplevde det med Donald Trump.

Dessuten så har også Biden folk rundt seg da det også er vanlig at en president har rådgivere rundt seg i forbindelse med saker som kommer opp.

For egen del så har jeg hatt en god følelse angående saker som er vedtatt i Bidens periode og for ikke å glemme Senatet.

Jeg ser på Donald Trump som en trusel mot verdensfreden.





-----

For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer"
 

fredag 19. juli 2024

Det amerikanske valget...


Det Amerikanske valget er for meg en syk forestilling og det amerikanske folket framstår som den mest naive folkegruppen på vår klode.


Det er mulig av Biden er blitt for gammel, men hvis alternativet er Trump så skjønner jeg at det er lov å bære våpen der borte og vi kjenner også til hva gale mennesker kan gjøre og da ikke minst ved skoler hvor det er flere kjendte tilfeller av massedrap på skoleelever.


Så lenge ledere av Trumps kaliber er med i det politiske liv  og da ikke minst som president, så vil slike ting skje og drap med skytevåpen skjer jo daglig der borte.


I mine øyne er Trump en gigantisk klovn som ikke har noe i politikken å gjøre, da han bare skaper usikkerhet.


Bildene er forøvrig funnet på nettet og ukjendte fotografer.


Er det slike framtoninger den amerikanske befolkningen vil ha som president?




Say no more....



Loco!



                                            
 Bildet taler for seg

-----

For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer".