søndag 28. april 2024


Tønsberg har en fantastisk flott skjærgård og den blir brukt hele sommeren og det er fritt til å gå iland på alle øyene, bortsett fra i hekketiden til sjøfuglene.




 
Torgersøya med klokkefyret som ga fra seg en klang i klokka når det var tåke.
Klokka er ikke i drift idag og er erstattet av et vanlig lysfyr.


Øya er mye brukt hele sommeren av dagsbesøkende og det er mulig å leie plass for telt og mange leier for hele sommeren og mange har skikkelige telt med fullt kjøkken og "soverom".

 
I tillegg til Torgersøya ligger øyene som perler på en snor og det er godt mulig å finne sin egen lille plass og være alene uten for mye folk rundt seg.


Bildet under er tatt fra brygga i Tønsberg, med en gjestehavn som er rangert som Norges beste med alle fasiliteter og bare fem min. gange til spiserestauranter og puber som ligger i hele bryggas lengde og ender opp ved "Viking" senteret hvor det bygges vikingskip nr.3 og denne gang en replika i full størrelse av det største av de norske viking skipene, nemlig Gokstadskipet som ble funnet mellom Tønsberg og Sandefjord.


Det er heller ikke mer enn 10 min. gange fra gjestehavna til et stort kjøpesenter i tre etg. hvor du får kjøpt alt du trenger, fra jernvarer til mat.






















------



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar