søndag 25. august 2024

 

Irland er for meg blitt mitt andre hjemland og jeg føler meg hjemme der siden jeg har reist på kryss og tvers der borte syv sommere i rad, men sykdom har hindret meg i flere turer, så nå har jeg bildene derfra som jeg stadig ser igjennom og gjenopplever Irland gjennom de.

Et av mine favoritsteder som jeg har besøkt flere ganger på hver tur, er Poulabrone Dolmen, en portalgrav fra tidlig neoletic periode, ca 4200 - 2900 BC.

Den befinner seg i et område kalt "The Burren" i County Clare, syd for Galway Bay.

Det er blitt endel fotos derfra, men jeg har også malt et bilde,så jeg har en bit av Irland på veggen hjemme i stuen.

Ikke noe kunstverk, men for meg har det bildet fått en mening og en betydning av at jeg fremdeles har kontakt med Irland.

Jeg har leid bil på hver tur og har reist rundt i det som jeg føler er det ekte Irland, det som ikke er dominert av turister og jeg føler at jeg har hatt god kontakt med menneskene i Irland.

Når de hører at jeg er fra Norge, så kommer det alltid "Oh viking", og så er jeg godtatt, da irene er stolte av sin kontakt med vikingene og vi er ikke bare kjendt for herjingene som er foretatt og Dublin er etablert av vikingene og det samme er Waterford, Cork, og Limerick, de fire største byene i Irland og samtidig de eldste.

Waterford er Irlands eldste by og er kjendt for produksjon av vakre krystal produkter.

Navnet Waterford kommer egentlig fra sauhold og navnet kommer av "Vaedr fjordur",

altså "vaedr" som i vær (sau) og fjord og blir med dagens norske språk, "sauefjorden".

Jeg ble kjendt med en dame der som var fra et sted nær Shannon Bay, Bunratty, og i Irske nedtegninger fant jeg beskrevet at tidligste bosetting i Bunratty synes å være en vikingbosetting, med andre ord, så skapte vikingene et samfunn der før Irene!


Poulnabrone Dolmen



-----
For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer"

lørdag 24. august 2024

Presidentvalget i USA.


Jeg har nok fullstendig misforstått hva som er meningen med en valgkamp når jeg ser/hører hva den skrullingen Donald Trump driver med.

Istedet for å fortelle velgerne hva han ønsker å gjøre hvis han blir valgt og komme med positive innspill så slenger han bare ut dritt og skjeller ut sin motstander og er ganske så fjern fra hva det egentlig burde dreie seg om og strør om seg med løgner.

Jeg har akkurat hørt på en tale av Camala Harris og hun snakker om positive ting som er holdning skapende og hvordan alle kan bidra med å gjøre USA til noe de kan være stolte av.

Samtidig virker en stor del av den amerikanske befolkningen som en flokk med idioter som er totalt blottet for intelligens til å se galskapen i det Trump driver med.

Det hele virker ganske så patetisk.

Det å bo i et land som Norge er jo bare gull og de problemene vi har er mikroskopiske i forhold til det som skjer i USA.

Vi har en nasjonaldag som engasjerer hele befolkningen, med store folkesammenstimlinger, uten at det skjer voldsomheter i noen stor grad og så tenker jeg på USA og deres Independence day og hva som ville skjedd der hvis den dagen hadde engasjert den amerikanske befolkningen på samme måte som vår17. mai,  det ville nok blitt store problemer og flere drap, da kniver og skytevåpen vil være lett tilgjengelig.

Her i Norge er det jo ikke lov til å bære hverken skytevåpen eller kniv på offentlige steder og er bare godkjendt på skytebaner og under jakt.

Vi vet ikke hvor godt vi har det og bare det at ytringsfriheten er så sterk at vi med all tydelighet kan gi uttrykk for hva vi mener og hva vi er misfornøyd med uten å bli arrestert, viser hva slags frihet vi har.



Trump virker jo som en sprøyte gal person og tanken på ham som president er skremmende og han er en fare for verdensfreden.

-----

For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer"


onsdag 21. august 2024

Naturen er den største kunstner....

Naturen er den største kunstner og det er vel heller iikke så rart at folk i tidligere tider så mye "skrømt" og skummelt ute i naturen når det begynner å bli mørkt.


 Da kan det dukke troll og mye annet rart, rett opp fra bakken, som f.eks. dette skumle hodet og ansikt som er en del som er blitt liggende igjen etter trefelling.



Bildet under kan også virke skummelt i tussmørket, og du får følelsen av at det er noe som kan bite deg i bena.



Denne kan kanskje få noen lettskremte til å skvette når de plutselig ser denne og får følelsen av at den er klar til å kaste seg over dem.

 


For å kommentere, klikk på "Ingen kommentarer"




tirsdag 20. august 2024

Motiv finnes over alt....

Som nevnt tidligere, motiv finnes overalt - bare å lukke opp øynene.

Masken under  er et resultat av  et forsøk på å male en afrikansk maske som jeg fant et bilde av i en bok om afrikansk kunst.

I utgangspunktet var det ment å male en maskeform, men etterhvert så kom skålformen fram oppi hodet mitt og begynte å skyggelegge og bruke lys for å skape en "negativ" form.




Bildet under ble malt etter å ha romstert litt rundt i kjøkkenet for å prøve å finne noe jeg kunne male og i underskapet i kjøkkenbenken, sammen med vaskeartikler, fant jeg en terracotta potte som jeg en gang hadde satt ned der, da den var hel og derfor ikke kastet.

Det ble til at jeg ville prøve å male den og hadde da også en imaginær potte i hodet som skulle plasseres ved siden av.

Potten var egentlig terracotta farget  både utvendig og innvendig, men jeg valgte å la den få en blåfarge utvendig.

Vel pottene ble malt og selv om det ikke er noe kunstverk, så likte jeg resultatet og satte på en ramme jeg hadde liggende.

Bildet havnet på veggen og har hengt der i noen år nå og kommr til å bli hengende der resten av min tid.



-----

For å kommentere, trykk "Ingen kommentarer.

Når du mangler motiv å male....

Hva gjør du når du har lyst til å male, men mangler inspirasjon?

Vel, du kan jo se deg rundt der du er og bare plukke ut noe av hva du ser og selv om det ikke er noe spennende, så kan du jo bruke fargene og  overdrive de litt slik at det ihvertfall blir en orgie i farger, eller en lek med farger.


Flasker har alltid interessert meg og siden jeg har drevet med dykking  og arkeologi under vann, i forbindelse med skip fra 1600 og 1700 tallet, så har det også dukket opp flasker fra den tiden.

I en periode så samlet jeg på forskjellige flasker, fra store til de minste jeg kom over, men desverre, så har de blitt kastet.

De som ble kastet var ikke flasker fra dykking i forbindelse med arkeologi, men flasker av nyere dato, men som kanskje hadde litt spesiell utforming.


Flaskene her er bare fri fantasi, men det var flasker jeg fant på havbunnen som ga  meg idéen til å male disse bildene som bare ble en lek med farger og en måte til å slå ihjel litt tid.


 


-----

For eventuelle kommentarer, trykk på feltet med "Ingen kommentarer"

søndag 18. august 2024

FOX news?????

 Jeg forundres over de "snakkedamene" i Fox News og hva de henger seg opp i og det er omtrent som å høre alt våset til Donald Trump.

Dette skal være kommentarer i en valgkamp situasjon, men de høres jo helt hysteriske ut angående hva Harris gjør foran kameraet under en valgkamp situasjon.

Hvis dette er typisk for nyhets reportere/opplesere som skal støtte Trump, så bør de oppføre seg som nogenlunde intelligente mennesker, men i stedet virker de helt fjollete.

I et opptak der det er flere personer - også menn høres de ut som kakling i en hønsegård

Dette er ikke proffesjonelle mennesker, men en hønseflokk.

FOX News er ihverfall ikke et nyhetsbyrå jeg vil se på som seriøse og stole på i framtiden.

En annen ting er at mentaliteten i det amerikanske samfunnet fremdeles holder seg i det forrige århundre.

Det finnes også bøttevis av situasjoner/eksempler der det virker som at det amerikanske politiet fremdeles er en del av Ku Klux klan og behandler fargede som de gjorde rundt århundre skiftet.


_____

For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer"

lørdag 17. august 2024

Trump gjør selv slutt på sine sjanser med sit babel....



Nå har jeg vært innom og hørt på Trump igjen, men han bare kommer med usammenhengende babling uten å si noe fornuftig..

Det er vel nå ganske klart at han allerede har tapt valget og det er vel ikke en eneste igjen med nogenlunde inntakt hjernekapasitet som fortsatt tror at han kan bli den neste presidenten og det betyr vel egentlig at han heller ikke i framtiden får den muligheten når både alder og alt røret han kommer med forteller hva som rører seg i den skallen.


-----

For å kommentere klikk å "Ingen kommentarer".


tirsdag 13. august 2024

Rykter om at Donald Trump blir sett på som dement.....




Om han ikke er dement, så virker han ihvertfall gal nok....


Ja, så har ryktene begynt å svirre, om at Donald Trump blir sett på som dement.

Det er vel noe som flere av oss har hatt fått en klar følelse av gjennom denne valgkampanjen så langt.

Det er mye rør som er kommet fra ham så langt i denne  runden og han har tydeligvis ikke fått med seg at mange ikke ser på ham som den kommende president i USA, p.g.a.. hans ytterliggående meninger, bl.a. det han har lagt fram ang. Project 2025.

Det er vanskelig for folk å ta ham på alvor, med slike ytterliggående tanker som han har lagt fram i løpet av tiden som er gått så langt.

-------

For å kommentere, trykk på "Ingen kommentarer".


lørdag 10. august 2024

Det amerikanske valget.


Hvorfor kan ikke USA klare å gjennomføre et valg uten problemer - vi klarer det jo i de Scandinaviske landene.

Vel her har vi mennesker som bruker hodet på en intelligent måte, så det er vel ikke så merkelig at det fungerer.

Hvis USA hadde eksakt like regler i alle stater så ville det være lettere å unngå valgfusk.

Når det gjelder et valg som dreier seg om hele USA, altså alle stater, så burde det bli nedsatt et regelverk som alle måtte forholde seg til, men etter hva jeg har forstått så kan det være noe forskjell fra stat til stat.

Jeg imponeres ikke over USA og amerikanere.

Etter vinter OL i Norge i 1994 ble det "foreslått" at USA burde engasjere den norske ol-komitéen til å organisere valget i USA da det dengang var bare rot og rør med det amerikanske valget og vinter-OL i Norge ble regnet som det mest perfekt organiserte OL ever.



fredag 9. august 2024

Det Amerikanske valget og galskapen rundt Trump.

Det ser ut som at det amerikanske folket er i ferd med å våkne  og er istand til å se all galskapen med og rundt Donald Trump.

En av hans spesielle egenskaper er å prate bort fra det egentlige temaet når han blir intervjuet og hele tiden avbryte den som er intrvjuer.

Jeg har aldri noen gang hørt en mere ufin politiker og han kaster ut negative kommentarer som ikke hører hjemme hos et voksent menneske eller politiker.

Trump har en voksende motstand mot seg og det amerikanske folket begynner å se på Biden med nye øyne og ser ikke lenger bare en gammel mann, men en gentleman som også kan være skarp, men med en totalt annen språkform enn  det Trump står for.

Jo mere motstand Trump møter, dess mer klarer han å slenge ut av ufinheter og hans eget parti får mer og mer øynene opp for at hvis de taper valget, så vil det være p.g.a. Trump.

Biden har kommet mer og mer fram med klar og skarpsindig tale, på en mer inteligent og saklig måte, som gjør at Trump bare blir til en mer usakelig persjon på en mer pøbelaktig måte.

Vel, for meg er Biden en gentleman og det er synd at han måtte gi seg. 

Trump ser jeg på som en pøbel og en narssisistisk psykopat!

-----

For å kommentere - trykk "Ingen kommentarer"

lørdag 3. august 2024

Donald Trumps galskap....


Donald Trump virker bare verre og verre og på meg virker han som en fyr som er splitter pine gal og har mistet all kontroll over seg selv.

Han kommer med trusler om å slippe løs helvete, p.g.a. at Harris har større og større framgang.

Det er ufattlig at en hel nasjon aksepterer at han fremdeles er med i valgkampen, da han også har dommer på seg.

Den amerikanske befolkningen framstår i mine øyne som en lavpannet gjeng som ikke skjønner hva begrepet "lov og rett" står for og kan velge en straffedømt person som president.

Det forteller ihvertfall mye om det amerikanske samfunnet og den amerikanske kulturen.



Er dette hva den amerikanske befolkningen ser på som en de kan stole på?

In my eyes he is a new Hitler!

Project 2025 er et opplegg det blir kjørt på nå og at hvis dere stemmer riktig nå, så behøver dere ikke stemme noe mer i framtiden.

Det han legger opp til nå er å få en total makt over USA og på den måten kunne bli en diktator - noe som en moderne oppegående verden må forhindre for enhver pris.

Han har tydeligvis Putin som et forbilde og prøver å bli en "evig" president.

Hallo USA - få opp øynene og se hva som Trump & co. prøver å få til.


Stakkars den amerikanske befolkningen!



------

For å kommentere, trykk "ingen kommentarer"